Sundbyberg trafikskola

Risk 2 i Bromma


Risk 2 eller halkbanan, alternativt risktvåan som den också kallas är del 2 i riskutbildningen och måste utföras innan man kan göra teoriprovet och körprovet för sitt B-körkort. Utbildningen syftar till att ge dig som förare en bättre förståelse gällande säkerhet, hastighet samt körning vid olika vägförhållanden. Tanken är att du ska få testa på att köra på halt väglag i olika hastigheter och trafiksituationer för att på så vis lära dig hur fordonet beter sig under olika omständigheter. En erfarenhet som är otroligt värdefull då den alltså ger insikt kring hur du som förare bör agera för att undvika risker associerade med sådan körning. Giltighetstiden för risktvåan är 5 år.

Det finns några olika halkbanor runtomkring Stockholm men vi rekommenderar och tillhandahåller risk 2 utbildningen hos Bromma halkbana. Bra undervisning, säkra bilar samt nära och smidigt att ta sig till och från Sundbyberg gör det till det självklara valet.


Det gäller att vara ute i god tid för att boka in sin risk 2 utbildning då det periodvis kan vara högt tryck för att få en ledig tid. Behöver du utföra risktvåan så kontakta oss så hjälper vi dig gärna att boka in ett tillfälle som passar dig. 

Pris för risk 2 utbildning och halkbana i Bromma
Risk 2 utbildningen utförs på Bromma halkbana

2 099 kr


Linta gårdsväg 25, Bromma


...

Vi håller risk 2 utbildning på Bromma halkbana

När får man göra risk 2?

Förbereda sig inför risktvåan

Förbereda sig inför risk 2 och halkbana - bromma


För att kunna gå risktvåan krävs att du har ett giltigt körkortstillstånd. Du ansöker om detta till Transportstyrelsen här


Som elev kan du själv bestämma om du vill utföra risktvåan före eller efter riskettan, det vill säga ordningen mellan riskutbildningarna spelar ingen roll. Se bara till att bägge är utförda och godkända innan du skriver teoriprovet.


Det är även viktigt att du kommit en bit i din körutbildning innan du utför risktvåan. Vi brukar rekommendera att man åtminstone ska ha kommit till steg 8 i utbildningsplanen då det krävs att du kan manövrera bilen på ett säkert sätt för att kunna klara av övningarna som du ställs inför. Se en sammanfattad version av utbildningsplanen här. Att läsa på körkortsteori angående körning i halka samt hur ABS och ESP fungerar är ingen dum idé om du vill vara förberedd till risktvåan.


OBS! Risktvåan ska givetvis vara betald innan du utför den! 


Hitta till Bromma halkbana

Via busshållplats Jetverkstäderna


Vare sig du bokar risktvåan på egen hand eller gör det via oss på trafikskolan så behöver du ta dig till Bromma halkbana på egen hand. 


Om du inte har möjlighet att få skjuts till halkbanan via någon bekant och istället planerar att åka dit kommunalt så brukar många elever välja att ta buss 129 som går mellan Solna, Sundbyberg och Brommaplan och stiga av vid busshållplatsen Jetverkstäderna. Därifrån tar det cirka 15 minuter att promenera till halkbanan via Plantagen och Bromma återvinningscentral.


Hitta till Bromma halkbana - risk 2

Vad gör man på risktvåan?

Och hur lång tid tar halkbanan?

Vad gör man på risktvåan och hur går halkbanan till - bromma


Det är viktigt att du tar med dig giltig legitimation till risktvåan. 

Då undervisningen sker utomhus är det heller ingen dum idé att klä sig efter det rådande vädret då risktvåan håller på i cirka 4 timmar.


Med hjälp av halkbanans bilar kommer du under riskutbildningen att få utföra ett antal övningar. Genom att testa på att köra på olika väglag och i olika hastigheter kommer du på så vis lära känna fordonets men även dina egna begränsingar som förare under dessa förhållanden. Det finns en stark koppling mellan hastighet och väglag och det är genom att uppleva just detta som kursen syftar till att ge dig kunskap och insikt kring vanliga olyckssituationer samt hur du underviker dessa risker. Ha kul!

När risktvåan väl är utförd och godkänd är det halkbanan där man utfört riskutbildningen som rapporterar in detta till Transportstyrelsen, det vill säga inte vi på trafikskolan.


Boka risk 2 i Bromma


Du bokar risktvåan via oss på på Sundbyberg Trafikskola genom att antingen ringa eller maila oss så hjälper vi dig att hitta en tid som passar dig samt bokar den åt dig. Den information som vi behöver för att kunna hjälpa dig att boka är följande:

  • Namn
  • Personnummer
  • Adress
  • Telefonnummer
  • Mejladress
  • Önskat datum för risk 2 utbildningen


Om något är oklart eller om du har några övriga körkortsrelateradefrågor så är vi endast ett telefonsamtal bort!


...