Sundbyberg trafikskola

Vägmärkestestet: Testa dina kunskaper om vägskyltar

Känner du till vad Sveriges alla vägmärken betyder? Testa dina kunskaper med vårt gratis test och se om du har koll på vad vägskyltarna ute på våra vägar har för betydelse!


Information om testet gällande trafikskyltar

Frågorna i testet baseras på Sveriges alla vägmärken, även kallade vägskyltar eller trafikskyltar, och är uppdelade enligt Transportstyrelsens kategorisering enligt nedan:


A.     Varningsmärken

B.     Väjningspliktsmärken

C.     Förbudsmärken

D.     Påbudsmärken

E.     Anvisningsmärken

F-I.   Lokaliseringsmärken

J.      Upplysningsmärken

M.    Vägmarkeringar

P.     Tecken av polisman med flera

S.     Symboler

SIG. Trafiksignaler

T.     Tilläggstavlor

V.     Teckan av vakt

X.     Andra anordningar för anvisningar för trafiken

Y.     Signaler vid korsning med järnväg eller spårväg


Vårt quiz består av 30 st frågor som vi slumpmässigt har valt ut baserat på kategorierna ovan, där samtliga körkortsfrågor gällande trafikskyltar liknar teoriprovets frågor.


På tal om teoriprovet så behöver du där svara rätt på minst 80% av frågorna för att få godkänt. Denna gräns gäller även för vårt vägskyltstest, vilket alltså innebär att du behöver få minst 24 rätt för att få godkänt.


Skulle det vara så att du känner att du vill göra fler quiz efter att du är klar med detta trafikskyltstest så är du alltid välkommen att kika in vårt gratis teoriprov på 65 frågor. Vi har även körkortsteori om du skulle behöva hjälp med pluggandet gällande trafikskyltar med mera.


Nog med information. Nu kör vi!

..
..