Sundbyberg trafikskola

Körlektioner i Stockholm


Vi på Sundbyberg Trafikskola erbjuder körlektioner för B körkort både för manuell och automatväxlad bil. Med trafikskolebilar som givetvis är utrustade med dubbelkommando och är av märket AUDI, erfarna och lugna trafiklärare som arbetat tillsammans sedan 2004, samt tillgång till bra övningskörningsområden såsom till exempel Solna, Bromma och Jakobsberg så har du alla förutsättningar i världen för att bli en säker och duktig bilförare. 


Våra körlektioner är 55 minuter långa och du väljer själv hur många lektioner du vill köra per dag samt hur ofta du vill övningsköra. Intensivutbildning är alltså möjligt. Genom att ha ett tydligt mål för när du vill ta ditt körkort gör att det blir betydligt enklare att veta hur ofta du bör övningsköra. Vi hjälper dig givetvis med att lägga upp en plan för detta.


För att kunna boka körlektioner behöver du vara inskriven som elev hos oss på trafikskolan. Detta sker genom att du kontaktar oss via mail eller telefon så lägger vi in dig som elev i vårt system. Du får därefter inloggningsinstruktioner samt inloggningsuppgifter till vår elevcentral där du själv kan gå in och boka körlektioner som passar ditt schema. Du kommer sedan åt bokningssidan genom att logga in på elevcentralen som du hittar här. Inskrivningen är givetvis kostnadsfri. OBS betalningen av körlektionerna ska vara oss tillhanda innan körlektionerna börjar och eventuell avbokning ska ske senast kl.13:00 vardagen innan.Pris körlektioner på Sundbyberg Trafikskola
Öppettider för körlektioner på Sundbyberg Trafikskola
Körlektionen börjar och slutar på Järnvägsgatan 10B i Sundbyberg
Körlektioner på svenska

  1 körlektion

919 kr

  5 körlektioner

4 349 kr

10 körlektioner

8 399 kr

15 körlektioner

12 449 kr

20 körlektioner

16 399 kr

25 körlektioner

20 249 kr

asdf

Månd till Torsd

07:00 - 17:00

asdf

Järnvägsgatan 10B, Sundbyberg

Dvs 15 meter till vänster om Järnvägsgatan 10


Svenska...

Inför första körlektionen

Förberedelser

Förbereda sig inför körlektion - sundbyberg trafikskola


För att du ska kunna börja övningsköra via en trafikskola behöver du vara minst 16 år gammal samt att det krävs att du har ett giltigt körkortstillstånd. Har du inte ett sådant än så ansöker du om det härDu behöver INTE gå någon handledarkurs om du enbart planerar att övningsköra via körskola. Handledarkursen är nämligen till för dom som tänker övningsköra privat med egen handledare och bil.


Gör en tydlig presentation av dig till din trafikskola innan din första körlektion. Din utbildningsnivå, dina förväntningar och kanske till och med din personlighet. Har du kört på en annan trafikskola innan så se till att få med dig din utbildningsnivå, det vill säga vad i din utbildningsplan som du fått godkänt. Detta för att trafikläraren snabbare ska kunna kalibrera dina framtida behov. 


Glöm dessutom inte att vara tidig med att boka din uppkörning. Det är lättare att hålla din motivation på topp om du har en rimlig tidsram och ett mål att jobba mot. Sen får man inte glömma att det nästan per automatik blir svårare att få uppkörningstid som passar dig ju senare du bokar, ibland till och med omöjligt.


Under körlektionerna

Tips och råd


Till körlektionen behöver du som elev inte ha med dig ditt körkortstillstånd men däremot är det viktigt att du medtar giltigt legitimation.


Varje körlektion startar och slutar vid Järnvägsgatan 10B det vill säga vid trafikskolans lokal i Sundbyberg (15 meter till vänster om Järnvägsgatan 10). Vänta utanför lokalen så kommer trafikläraren och möter upp dig i samband med din körlektion. 

Tack vare att vår trafikskola är lokaliserad i just Sundbyberg gör som sagt att vi har nära till många bra övningsområden. Detta möjliggör att vi kan träna på moment i mer krävande miljöer såsom statstrafik i till exempel Solna, men även ha tillgång till lugnare områden med till exempel landsvägar bort mot Järfälla. På tal om landsvägskörning så brukar vi rekommendera att man bokar en dubbellektion för att få ut så mycket som möjligt av körningen. Skulle du behöva en bensträckare så passar vi då på att använda den tiden för att öva på en yttre säkerhetskontroll. 


Om du aldrig kört bil förut så oroa dig inte, trafikläraren tar dig då till ett lugnare område där du får lära dig grunderna i manövrering innan ni ger er ut i trafiken. Under din körutbildning antecknar trafikläraren vid varje körlektion vilka moment i utbildningsplanen som ni går igenom samt skriver kommentarer och tips gällande din körning. Denna information kommer du åt genom att logga in via elevcentralen och du kan på så vis läsa på och förbereda dig inför nästa körlektion vilket vi rekommenderar att man gör om man vill komma framåt fortare i sin körkortsutbildning.


För att lyckas på bästa sätt med sin körutbildning brukar vi rekommendera att man bör övningsköra relativt intensivt samt plugga ordentligt med körkortsteori parallellt med övningskörningen. Har du möjlighet att övningsköra med någon privat för att mängdträna på det du lär dig på trafikskolan så är det inte heller någon dum idé då du på så vis sparar in pengar på körlektioner. På tal om privat handledare så är han eller hon vanligtvis välkommen att följa med i bilen under dina körlektionerna, men under dessa coronatider så är det tyvärr inte möjligt. Dock så kan din handledare alltid ta del av statusen gällande din körutbildning genom att du som elev loggar in på elevcentralen och går igenom trafiklärarens anteckningar. Perfekt för att veta vad ni ska öva på hemma.  


Så går körlektionerna till - Sundbyberg trafikskola

Körlektioner innan uppkörning

Så går uppkörningen till

Förbereda sig inför uppkörning - Sundbyberg Trafikskola


När det kommer till uppkörning har man som elev två val, antingen kan man utföra körprovet via en trafikskola med deras trafikskolebil eller privat genom att låna trafikverkets bil. Oavsett val så glöm som sagt inte att vara ute i god tid med bokningen av körprovet. Viktigt är också att riskutbildningarna del 1 och 2 samt teoriprovet är godkända annars får man inte utföra körprovet. Väljer man som elev att köra upp via oss krävs att man jobbar sig igenom alla utbildningsmomenten i utbildningsplanen och blir godkänd på dessa. Någon vecka innan uppkörningen utför man därför en så kallad utbildningskontroll vilket är en miniuppkörning på trafikskolan. Det är en självständig körning där läraren helt enkelt kollar av så att eleven är redo inför uppkörningen.


På uppkörningsdagen träffas elev och trafiklärare vid trafikskolan och eleven övningskör sedan till trafikverket som en uppvärmning. Vanligvis utförs uppkörningarna via oss på förarprovskontoret i Jakobsberg som ligger i Järfälla. Själva körprovet tar cirka 40 minuter totalt sett inklusive genomgång, säkerhetskontroll och körning. Då tiden inte räcker till för att testa samtliga moment i utbildningsplanen är körprovet därför ett stickprov där eleven testas på slumpvis valda moment. När väl uppkörningen är färdig kör eleven åter till trafikskolan. 


Efter godkänt förarprov kan man köra bil med sin giltiga legitimation tills det att körkortet har utfärdats och skickats ut. Vanligtvis tar det cirka 5 arbetsdagar att få hem körkortet. När du väl har ditt körkort i handen så ge dig själv en klapp på axeln och var stolt över det du har lyckats åstadkomma. Att ta körkort är något som ska firas. Lycka till!


Boka körlektion i Stockholm


Vill du börja övningsköra hos oss behöver du som sagt vara inskriven på skolan. Kontakta oss så lägger vi in dig som elev. Det vi behöver för detta är följande information:

  • Namn
  • Personnummer
  • Adress
  • Telefonnummer
  • Mejladress
  • Om du önskar övningsköra med manuell eller automat bil
  • Om du har övningskört innan och i så fall hur mycket
  • Övriga önskemål du har gällande dina körlektioner 


I samband med inskrivningen hjälper vi gärna till med att lägga upp en utbildningsplan för dig och din övningskörning. Vi ser fram emot att höra från dig!...