Sundbyberg trafikskola

Körlektioner i Stockholm

Vi på Sundbyberg Trafikskola erbjuder körlektioner i Stockholm för B-körkort både för manuell och automatväxlad bil.


Våra körlektioner är 55 minuter långa och du väljer själv hur många lektioner du vill köra per dag samt hur ofta du vill övningsköra. Genom att ha ett tydligt mål för när du vill ta ditt körkort gör att det blir betydligt enklare att veta hur ofta du bör övningsköra. Vi hjälper dig givetvis med att lägga upp en plan för detta.


Du hittar våra priser för körlektioner och våra körkortspaket genom att klicka på länken intill.


OBS betalningen av körlektionerna ska vara oss tillhanda innan körlektionerna börjar och eventuell avbokning ska ske senast kl.13:00 vardagen innan.


Pris körlektioner på Sundbyberg Trafikskola
Öppettider för körlektioner på Sundbyberg Trafikskola
Körlektionen börjar och slutar på Järnvägsgatan 10B i Sundbyberg
Körlektioner på svenska

asdf

Måndag - Fredag: kl.07:00 - 18:00


Järnvägsgatan 10B, Sundbyberg

Dvs 15 meter till vänster om Järnvägsgatan 10


Svenska...

Förbereda sig inför körlektion - sundbyberg trafikskola

Innan du kan ta körlektioner


För att du ska kunna ta körlektioner via en trafikskola behöver du vara minst 16 år gammal samt att det krävs att du har ett giltigt körkortstillstånd. Har du inte ett sådant än så ansöker du om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Du behöver INTE gå någon handledarkurs om du enbart planerar att övningsköra via en körskola. Handledarkursen är nämligen till för dom som tänker övningsköra privat med egen handledare och bil.


Vad gör man på första körlektionen?


Till körlektionen behöver du som elev inte ha med dig ditt körkortstillstånd men däremot är det viktigt att du medtar giltigt legitimation.


Varje körlektion startar och slutar vid Järnvägsgatan 10B det vill säga vid trafikskolans lokal i Sundbyberg (15 meter till vänster om Järnvägsgatan 10). Vänta utanför lokalen så kommer trafikläraren och möter upp dig i samband med din körlektion. 


Om du aldrig kört bil förut så oroa dig inte, trafikläraren tar dig då till ett lugnare område där du får lära dig grunderna i manövrering innan ni ger er ut i trafiken.


Tack vare att vår trafikskola är lokaliserad i just Sundbyberg gör som sagt att vi har nära till många bra övningsområden. Detta möjliggör att vi kan träna på moment i mer krävande miljöer såsom statstrafik i till exempel Solna, men även ha tillgång till lugnare områden med till exempel landsvägar bort mot Järfälla. På tal om landsvägskörning så brukar vi rekommendera att man bokar en dubbellektion för att få ut så mycket som möjligt av körningen. Skulle du behöva en bensträckare så passar vi då på att använda den tiden för att öva på en yttre säkerhetskontroll. 


Så går körlektionerna till - Sundbyberg trafikskola

Tips för dina körlektioner

Förbereda sig inför uppkörning - Sundbyberg Trafikskola


Under din körutbildning antecknar trafikläraren vid varje körlektion vilka moment i utbildningsplanen som ni går igenom samt skriver kommentarer och tips gällande din körning. Denna information kommer du åt genom att logga in via elevcentralen och du kan på så vis läsa på och förbereda dig inför nästa körlektion vilket vi rekommenderar att du gör om du vill komma framåt fortare i din körkortsutbildning.


För att lyckas på bästa sätt med sin körutbildning brukar vi rekommendera att man bör övningsköra relativt intensivt samt plugga ordentligt med körkortsteori parallellt med övningskörningen. Har du möjlighet att övningsköra med någon privat för att mängdträna på det du lär dig på trafikskolan så är det inte heller någon dum idé då du på så vis sparar in pengar på körlektioner. På tal om privat handledare så är han eller hon givetvis välkommen att följa med i bilen under dina körlektioner. Din handledare kan även ta del av din körutbildning genom att du som elev loggar in på elevcentralen och går igenom trafiklärarens anteckningar. Perfekt för att veta vad ni ska öva på hemma.


Körlektioner inför uppkörningen


När det kommer till uppkörning har man som elev två val, antingen kan man utföra körprovet via en trafikskola med deras trafikskolebil eller privat genom att låna trafikverkets bil. Väljer man som elev att köra upp via oss krävs att man jobbar sig igenom alla utbildningsmomenten i utbildningsplanen och blir godkänd på dessa. Någon vecka innan uppkörningen utför man därför en så kallad utbildningskontroll vilket är en miniuppkörning på trafikskolan. Det är en självständig körning där läraren helt enkelt kollar av så att du som elev är redo inför uppkörningen.


På uppkörningsdagen träffas du och trafiklärare vid trafikskolan och du övningskör sedan till trafikverket som en uppvärmning. Vanligvis utförs uppkörningarna via oss på förarprovskontoret i Jakobsberg som ligger i Järfälla. Själva körprovet tar cirka 40 minuter totalt sett inklusive genomgång, säkerhetskontroll och körning. Då tiden inte räcker till för att testa samtliga moment i utbildningsplanen är körprovet därför ett stickprov där eleven testas på slumpvis valda moment. När väl uppkörningen är färdig kör du åter till trafikskolan.


Efter godkänt körprov kan man köra bil med sin giltiga legitimation tills det att körkortet har utfärdats och skickats ut. Vanligtvis tar det cirka 5 arbetsdagar att få hem körkortet. När du väl har ditt körkort i handen så ge dig själv en klapp på axeln och var stolt över det du har lyckats åstadkomma. Att ta körkort är något som ska firas. Lycka till!


Förbereda sig inför uppkörning - Sundbyberg Trafikskola

Vanliga frågor och svar

Hur ofta bör man ta körlektioner?


Det är olika från person till person och beror på en mängd olika faktorer såsom hur snabbt man vill ta körkort, hur lätt man har för att lära sig nya saker, hur mycket teori man pluggar parallellt med körlektionerna etc. Vi hjälper dig givetvis att lägga upp en utbildningsplan för detta baserat på när du vill ha ditt körkort i handen.

...

Kan man ta körlektioner fast man har körkort?


Absolut kan du göra det. Det händer titt som tätt att folk som redan har körkort kommer till oss för att fräscha upp sina körkunskaper så det är inget ovanligt alls. Du bokar körlektioner precis som vanligt.


...

Vilka körskolebilar övningskör ni med?


Vi använder oss av Audi som trafikskolebilar både för våra automat och manuella bilar. Bilarna är förövrigt givetvis utrustade med dubbelkommando.


...

Boka körlektioner & köpa körkortspaket


För att kunna boka och köpa körlektioner / körkortspaket behöver du vara inskriven som elev hos oss. Detta sker enkelt genom att du fyller i kontaktformuläret här nedanför så lägger vi in dig som elev i vårt system. Inskrivningen är givetvis kostnadsfri.


Du får därefter inloggningsuppgifter skickade till din mail. Med dessa kan du logga in på vår elevcentral och boka körlektioner. I mailet finns också betalningsinstruktioner samt information om hur du bokar eventuella kurser.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

...