Sundbyberg trafikskola

Riskettan i Sundbyberg

Vad är Riskettan?


Riskettan eller risk 1 som den också kallas är en teoretisk riskutbildning för B-körkort som handlar om alkohol och droger, samt trötthet och andra riskfyllda beteenden i trafiken.


En bidragande faktor till att riskutbildning del 1 existerar är tack vare Nollvisionen som är ett mål som regeringen satte redan 1997. Visionen är helt enkelt att inga människor ska behöva dö samt skadas svårt i trafiken, vilket ställer höga krav på framförallt oss bilförare.


Syftet med riskettan är därför att du som förare ska få en bättre förståelse för hur olika risker i trafiken påverkar din körförmåga, konsekvenserna som dessa kan medföra, samt hur dom kan undvikas.


Denna kurs måste man ha gjort innan man kan utföra teoriprovet och förarprovet och den är giltig i 5 år.


Pris för riskettan eller risk 1 på Sundbyberg Trafikskola
Riskettan hålls kvällstid på Sundbyberg Trafikskola
Riskettan hålls i vår lokal på Järnvägsgatan 10 i Sundbyberg
Riskettan hålls på svenska

499 kr

Ordinarie pris: 650 kr


Söndag kl.18:15 - 21:30


Järnvägsgatan 10B,

Sundbyberg

Dvs 15 meter till vänster om Järnvägsgatan 10


Svenska


...

När ska man gå Riskettan?

Förbereda sig inför riskettan - körkortstillstånd. Sundbyberg trafikskola


För att kunna gå riskettan krävs inga förkunskaper däremot krävs det att du har ett giltigt körkortstillstånd. Är det så att du mot förmodan inte har det så ansöker du om körkortstillstånd till Transportstyrelsen här


Du som eleven kan boka in riskettan egentligen när som helst under din körutbildning men vi rekommenderar att man som elev utför denna utbildning relativt tidigt för att man på så vis ska bli mer medveten om riskerna som finns i trafiken. Riskettan kan utföras antingen innan eller efter risk 2 utbildningen (halkbanan), dvs ordningen spelar ingen roll. Det viktiga är bara att dessa blir utförda innan det är dags för teoriprovet.


OBS! Riskettan ska givetvis vara betald till oss innan kurstillfället! 


Vad gör man på Riskettan?


Till kurstillfället ska du ha med dig giltig legitimation. Viktigt är också att du kommer i tid till kursen då det är ett krav från Transportstyrelsen att man som elev närvarar under hela riskettan för att kunna bli godkänd. Hur lång är riskettan? Strax över 3 timmar.


Kursen hålls i vår lokal på Järnvägsgatan 10 B mitt i centrala Sundbyberg. Under själva kursen tar vi såklart en paus för att sträcka på benen och samtidigt ladda batterierna med fika som vi givetvis står för.

Trafikläraren gör alltid sitt yttersta för att kursen ska bli så givande som det bara går men för att verkligen få ut maximalt av denna riskutbildning rekommenderar vi att deltagarna är aktiva i diskussioner under kursens gång. Försök därför gärna att koppla informationen som tas upp under kursen med era egna erfarenheter och tankar kring risker i trafiken och dela med er av dessa till dom andra kursdeltagarna. Då kan det inte bli annat än succé. 


Under risk 1 utbildningen kommer vi bland annat gå igenom:

  • vilken inverkan droger, alkohol och trötthet har på din kropp och körförmåga
  • vad konsekvenserna kan bli av att köra bil påverkad
  • hur du undviker och förhindrar andra människor från att ta onödiga risker i trafiken
  • viktiga lagar, regler och statistik
  • hur stress kan påverka din körförmåga


Riskettan hos oss i Sundbyberg, nära Bromma och Solna
Godkänd risketta - dags att skriva teoriprov

Vad händer efter riskutbildning 1?


Efter man har gått kursen hos oss och blivit godkänd rapporterar vi genast in det till Transportstyrelsen. Detta registreras på en gång i deras system och man kan därför skriva teoriprovet dagen efter kurstillfället om så skulle önskas, givetvis förutsatt att man även har fått risk 2 utbildningen godkänd.


Vanliga frågor och svar

Måste man ta risk 1an före risk 2an?


Nej, det spelar ingen roll i vilken ordning man utför riskutbildningarna

...

Kan man bli kuggad på riskettan?


Endast om man inte närvarar under hela kurstillfället då det är ett krav enligt Transportstyrelsen


...

Hur länge är Riskettan giltig?


Riskettan gäller i 5 år, med andra ord så har du alltså 5 år på dig att ta ditt körkort tills det att du behöver gå kursen igen


...

Boka Riskettan i Sundbyberg


Du bokar riskettan hos oss genom att klicka på knappen nedan. Då tas du till vår bokningssida som vi har via Trafikskola Online där du kan välja ett datum som passar dig och ditt schema. Kursen hålls kvällstid i vår lokal mitt i centrala Sundbyberg intill tunnelbanan, pendeltågsstationen och busshållplatser. Tveka inte att kontakta oss om du skulle ha några frågor eller funderingar.


Den andra delen i riskutbildningen, det vill säga risk 2 utbildningen är halkbanan och du hittar mer information om den här.


...