Sundbyberg trafikskola

Riskettan i Stockholm

Då vi på Sundbyberg Trafikskola håller riskettan här i Stockholm så tänkte vi här gå igenom vad riskettan är för något, vad man gör på kursen och hur man bokar den. Häng med!


Vad är riskettan?


Riskettan eller risk 1 som den också kallas är en teoretisk riskutbildning för B-körkort som du som blivande körkortstagare måste ha gjort innan du kan utföra teoriprovet och förarprovet.


Riskettan handlar om alkohol och droger, samt trötthet och andra riskfyllda beteenden i trafiken, där syftet med kursen är att du som förare ska få en bättre förståelse för hur olika risker i trafiken påverkar din körförmåga, konsekvenserna som dessa risker kan medföra, samt hur dom kan undvikas.


Pris för riskettan eller risk 1 på Sundbyberg Trafikskola
Riskettan hålls kvällstid på Sundbyberg Trafikskola
Riskettan hålls i vår lokal på Järnvägsgatan 10 i Sundbyberg
Riskettan hålls på svenska

Pris: 549 kr

Ordinarie pris: 650 kr


Onsdagar kl.18:00 - 21:30


Järnvägsgatan 10B,

Sundbyberg

Dvs 15 meter till vänster om Järnvägsgatan 10


Svenska


...

Vad gör man på riskettan?

Riskettan hos oss i Sundbyberg, nära Bromma och Solna


Under riskettan kommer du tillsammans med max 15 stycken andra kursdeltagare samt trafikläraren att gå igenom riskerna associerade med bilkörning och även utföra olika övningar samt ha diskussioner i grupp.


Under själva kursen tar vi såklart en paus för att sträcka på benen och samtidigt ladda batterierna med fika som vi givetvis står för.


OBS kom ihåg att ta med dig giltig legitimation till kurstillfället!


Hur lång är riskettan?


Riskettan håller på i strax över 3 timmar. OBS se till och kom i tid till kursen då det är ett krav från Transportstyrelsen att man som elev närvarar under hela riskettan för att kunna bli godkänd.


Hur länge är riskettan giltig?


När du väl gått kursen så är den giltig i 5 år, vilket alltså innebär att du har fem år på dig att fixa ditt körkort annars måste du tyvärr gå riskettan igen.

Vad kostar riskettan?


Riskettans pris är just nu 549 kr.


Godkänd risketta - dags att skriva teoriprov

Måste du göra riskettan före risktvåan?


Riskettan kan utföras antingen innan eller efter risktvåan (halkbanan), dvs ordningen spelar ingen roll. Det viktiga är dock att dessa blir utförda innan det är dags för teoriprovet annars får du inte skriva det.


För att kunna utföra riskettan krävs inga förkunskaper däremot krävs det att du har ett giltigt körkortstillstånd. Är det så att du mot förmodan inte har det så ansöker du om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen.


Du som eleven kan boka in riskettan egentligen när som helst under din körutbildning men vi rekommenderar att du som elev utför denna utbildning relativt tidigt för att du på så vis ska bli mer medveten om riskerna som finns i trafiken.


Vad händer efter risk 1 utbildningen?


Efter du har gått kursen hos oss och blivit godkänd rapporterar vi genast in det till Transportstyrelsen. Detta registreras på en gång i deras system och du kan därför skriva teoriprovet dagen efter kurstillfället om så skulle önskas, givetvis förutsatt att du även har fått risk 2 utbildningen godkänd.


Godkänd risketta - dags att skriva teoriprov

Boka risk 1


Du bokar riskettan hos oss här i Stockholm snabbt och enkelt genom att klicka på knappen nedan. Då tas du till vår bokningssida som vi har via Trafikskola Online där du kan välja ett datum som passar dig och ditt schema.


Kursen hålls i vår lokal mitt i centrala Sundbyberg, det vill säga endast några minuter från Stockholm Central med pendeltåg eller tunnelbana. Tveka inte att kontakta oss om du skulle ha några frågor eller funderingar.


...