Sundbyberg trafikskola

Trafikskola Järfälla

En körskola nära Järfälla

Trafikskola nära Järfälla

Ska du ta körkort för bil och planerar att utföra din uppkörning i Jakobsberg, Järfälla? Vi på Sundbyberg Trafikskola ligger endast 12 minuter bort från Jakobsberg centrum med pendeltåg och erbjuder bland annat körlektioner i just Järfälla. Förutom körutbildning erbjuder vi även handledarutbildning, riskutbildning del 1 och 2 samt körkortsteori och vi hjälper dig gärna med att lägga upp en körkortsplan för hur du på bästa sätt ska ta ditt efterlängtade körkort. Allt detta baserat på dina förutsättningar och målsättning. Lyckas du så lyckas vi!

Körlektioner - övningskör i Järfälla


Oavsett om du är i behov av hjälp av en trafikskola med hela din körutbildning eller om du planerar att köra mestadels privat och endast vill ta några enstaka körlektioner hos en körskola så hjälper vi dig med det du söker. Hos oss kan du övningsköra hur ofta du vill och hur mycket du vill beroende på när du önskar att ta ditt körkort. Vi hjälper dig som sagt att lägga upp en plan för detta om du skulle vilja ha hjälp med detta. Här kan du övningsköra både med manuell bil men även automat och vi erbjuder körlektioner i övningsområden såsom till exempel Jakobsberg, Barkarby, Viksjö, Kallhäll... ja runtomkring hela Järfälla helt enkelt.


Körlektioner i Järfälla

.

Handledarkurs - nära Järfälla


Planerar du att övningsköra privat med en handledare och hens bil? Vi tillhandahåller som sagt denna kurs som är ett krav från Transportstyrelsen att du som elev och handlare måste gå för att kunna få övningsköra tillsammans. Kursen går under flera namn men handledarkursen är det vanligaste. Vill du som handledare eller elev gå denna kurs hos oss så är du/ni välkomna till vår lokal i Sundbyberg, precis intill pendeltågsstationen. Kursen hålls kvällstid.


Handledarkurs nära Järfälla

.

Risk 1 - nära Jakobsberg


Behöver du utföra riskutbildning del 1, även kallad riskettan så har du kommit rätt. Denna kurs är den första av sammanlagt två stycken riskutbildningar och som du har möjlighet att utföra hos oss på Sundbyberg Trafikskola. Observera att kursen måste vara utförd innan du kan skriva ditt teoriprov. Vi håller även den här kursen kvällstid i vår lokal på Järnvägsgatan 10B, precis intill pendel-, tunnelbane- och busstationen i Sundbyberg. Välkommen!


Riskettan nära Järfälla

.

Risk 2 - i Bromma


Den andra riskutbildningen som måste vara utförd innan du skriver ditt teoriprov är risk 2 utbildningen, även kallad risktvåan. Här får du testa på att köra bil på halt underlag i syfte att få en bättre förståelse för hur bilen uppför sig under sådana förhållanden och på så vis kan förhindra risker associerade med halt väglag. Vi arbetar tillsammans med Bromma halkbana som ligger intill Bromma flygplats.


Risktvåan via Bromma halkbana

.

Körkortsteori - för bil


För att förbereda sig inför teoriprovet samt för att bli en bra bilförare så behöver man förstås ett bra teorimaterial. Vi tillhandahåller teorimaterial för B-körkort i form av onlinematerial. Förum svenska som undervisningsspråk går onlinematerialet att få på engelska.


Teorimaterial för B körkort

.

Uppkörning i Järfälla


Eftersom att vi erbjuder körlektioner och övningskör runtomkring Jakobsberg och Järfälla är det inte mer än rätt att vi även utför uppkörningen / körprovet där med våra elever. 


Vi hjälper dig alltså att bekanta dig med vägarna runtomkring där du kommer att utföra uppkörningen. Du kommer med andra ord få tips och råd kring potentiella trafiksituationer som kan uppkomma på körprovet vilket gör dig mer förberedd och på så vis ökar dina chanser att klara din uppkörning. 


Uoppkörning i Järfälla

Hur går man tillväga för att ta körkort?

Hur man tar körkort för bil


Så vilka steg behöver jag gå igenom för att lyckas ta mitt körkort för bil? Är jag tvungen att skaffa något speciellt tillstånd för att kunna få börja övningsköra och finns det något som är obligatoriskt i körkortsutbildningen? Det här är alla vanliga frågor som våra elever brukar ha när dom börjar sin körkortsutbildning och som vi här ska hjälpa till att reda ut. Nedan hittar du dom 5 stegen som du behöver gå igenom och som kommer ta dig till ditt körkort.


  1. Körkortstillstånd
  2. Handledarutbildning (övningskörning privat)
  3. Öva teori samt övningsköra
  4. Riskutbildning 1 och 2
  5. Teoriprov & körprov

 

Klicka på knappen nedan för en mer detaljerad beskrivning av ovanstående steg. Känner du att du hellre vill ha denna process förklarad per telefon så är du alltid välkommen att ringa oss så hjälper vi dig att ta dig vidare med din körkortsutbildning. Lycka till med körkortet nu!


...

...

Kontakta oss - Trafikskolan nära Järfälla


Vare sig du bor i Järfälla eller inte så är du alltid välkommen att höra av dig till oss på Sundbyberg Trafikskola om du skulle ha frågor och funderingar gällande allt som har att göra med körkort. Vi finns tillgängliga på telefon och mail alla dagar i veckan för att kunna hjälpa dig med ditt körkort. Välkommen!